Nierstein-Bacharach
1 juli 2026 - Bacharach, Duitsland
Woensdag, 1 juli.
Vannacht omstreeks 02.30 uur hoorden we onweer maar toe we opstonden scheen de zon. Vandaag prima fietsweer. Zonnig, 27 gr en noordwestenwind kracht 2. Vanaf Bingen reden we over fietspaden met vrij uitzicht over de Rijn en de omgeving. Dit gebied, staat bekend als de " Loreley". Schitterende omgeving en mooie stadjes. Om de paar km wel een kasteel of een ruïne daarvan. Dit blijft de komende twee dagen ook zo. Het weer blijft ook prima. Mooi toch. Aan de flora en fauna mankeert hier niets. Er staan veel fruitbomen, zoals kersen, appels en mirabellen ( kleine pruimen) langs de weg. Ook heel veel notenbomen. Veel gebieden zijn aangewezen als beschermd natuurgebied. We zagen zelfs een onderkomen voor zwaluwen. Leek op een duiventil maar dan voor zwaluwen. Ooievaars zijn er ook veel in de velden en weilanden.Echter vandaag zagen we er twee die gewoon thuis waren. Vanmorgen in het hotel spraken we een echtpaar uit Noord-West Engeland. Zij waren met de veerboot naar Frankrijk gevaren en vanaf Zwitserland de Rijnroute met de fiets gaan volgen. Ze hadden met die extreme hitte 3 dagen niet gefietst. Nu moesten ze elke dag fietsen om op tijd bij de veerboot in Rotterdam te zijn. We zijn nu ook in het wijngebied aangekomen. Er staan hier zoveel druivenranken dat het lijkt of iedereen een wijngaard heeft. Zelfs de pastoor en dat is ook wel logisch want die heeft hem nodig voor zijn miswijn. Omstreeks 15.30 waren we bij onze eindbestemming voor vandaag. Dit dorp Bacharach was vroeger een belangrijke bedevaartsplaats. Op veel oude huizen staan nog religieuze teksten. Het viel me op dat er hier heel veel dorpen eindigen op " Heim" zoals Dalheim, Bodenheim, Rüdesheim en oh ja, eentje zou ik bijna vergeten, "Alsheim " in de buurt van Worms. Tot morgen.