Neuf Brisach-Strasbourg
27 juni 2026 - Straatsburg, Frankrijk
Zaterdag, 27 juni.
Om 05.00 uur op en omstreeks 05.45 vertrokken richting Strasbourg. De temperatuur bij vertrek 23 gr en bij aankomst om half een 37 gr. Zou nog oplopen naar 39 gr. Gisteravond in het hotel had de eigenaar tijdens het eten de ramen en deuren opengezet. Het eten smaakte prima en dat vonden de binnengekomen vliegen ook. De rit van vandaag was ongeveer 70 km lang waarvan 58 km recht langs een kanaal. Dat lijkt eentonig en dat is het ook. Het heeft als voordeel dat je niet makkelijk verkeerd rijdt. Wel op blijven opletten bij de brugonderdoorgangen met zijn onoverzichtelijke bochten. Stel dat er weer zo'n Remy aankwam. Veel in de volle zon gereden maar ook vaak in de schaduw. Door de droogte lieten sommige bomen al blad vallen. Leek wel herfst. Vanmorgen waren we al vertrokken voor het ontbijt dus kochten we onderweg bij een plaatseljke bakker het een en ander. Vooral ook flesjes met koud water. Ook vandaag weer kilometers lange velden met mais. "Jamais" is het Franse woord voor " Nooit" Behoorlijk tegenstrijdig . Een ander gewas was ook talrijk aanwezig. Bleken Sojabonen te zijn. Bij het hotel in Strasbourg moesten we anderhalf uur wachten voor we naar de kamer konden. Was geen probleem want in de lounge was airco. Was zo koud dat ik er last van kreeg en af en toe naar buiten ging. Inmiddels was ook hier de temperatuur opgelopen naar 41 gr. Gelukkig airco op de hotelkamer. We hebben de temperatuur wel een beetje aangepast anders kregen we koude voeten. Morgen blijft het hier flink dooien dus weer vroeg uit de veren voor een warme tocht naar Neuburg am Rhein.

Wij genieten nog dagelijks van jullie mooie verhalen. Nog veel plezier. Groetjes van ons.
Hopelijk wordt het bij jullie volgende week ook wat minder warm
Veel fiets plezier nog samen
Groetjes Wim
Het wordt gelukkig koeler Het is hierbinnen 27,5 gr.en buiten 26. Geen airco. Je went eraan succes zondag